MEV HAKKINDA

Malatya Eğitim Vakfı, sekizinci Cumhurbaşkanı Sayın Turgut Özal’ın Onursal Başkanlığında ülke genelinde başarılı ve ekonomik desteğe ihtiyaç duyan Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, milli duygulara sahip üniversite öğrencilerine eğitim, öğretim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile eğitime gönül vermiş Malatyalılar tarafından 18.07.1985 tarihinde kurulmuştur.

Vakfımız, eğitim alanında gereken her türlü katkıyı sağlayarak, ülkemizin eğitim standartlarını yükseltmeyi hedefleyen, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlayan bir sivil toplum kuruluşudur.

Vakfımız, dayanışma ve yardımlaşmanın güçlendirilmesi, gençlerin Vakfın olanaklarından yararlandırılması amacını gütmektedir.

Vakıf, Kurucular Kurulu, Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu ve Denetçiler Kurullarından ibaret organlar eli ile faaliyet göstermektedir.

Merkezi İstanbul’da olan Malatya Eğitim Vakfı’nın Ankara ve Malatya’da da şubeleri mevcuttur.

Malatya Eğitim Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletine ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetlerde bulunması, Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlaması, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerinden dolayı 5 Nisan 2007 tarihinde TBMM Başkanlık Divanınca, “TBMM Üstün Hizmet Ödülü’’ ile onurlandırılmıştır.

Vakfımız, Ulusal Eğitim sistemimizin ilke ve amaçları doğrultusunda, çağdaş, evrensel, laik ve bilimsel eğitime katkıda bulunmak, gençlerimizi maddi ve manevi bakımdan desteklemek misyonu ile hareket etmektedir.

Vakfımız, kuruluşundan bugüne değin yaklaşık 30.000 öğrenciye burs vermiş ve vermeye devam etmektedir.

Malatya Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyeleri tarafından, Vakfımızın tavsiye ve destekleriyle, Malatya İlinde 32 yıl içerisinde 4 Anaokulu, 27 İlkokul, 11 Lise, 14 Sağlık Kurumu, 11 Hayır Kurumu ve Öğrenci Yurdu yaptırılarak hizmete sunulmuştur.

Malatya Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyelerinin finansal katkıları ile 2006 yılında Malatya İnönü Üniversitesine bağlı Arapgir Meslek Yüksek Okulu’nun eğitime başlaması temin edilmiştir.

Vakfımız tarafından MİAD Sevgi Evleri projesine de katkıda bulunmuştur.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Edin

Evliya Çelebi Mah. Refik Saydam Cad., Haliç Apt., No:23/2 Şişhane, Beyoğlu - İstanbul